Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun rimpels weg te werken met botox of fillers. Maar wat zijn de verschillen? En hoe gaat een fillerbehandeling in zijn werk? In dit artikel beantwoorden we de 5 meest gestelde vragen over fillers.
1. Waar worden fillers voor gebruikt?
Door verschillende factoren wordt de huid naarmate u ouder wordt minder elastisch. Hierdoor ontstaan rimpels. Ook leeftijd en erfelijke aanleg spelen hierin een rol. Fillers kunnen gebruikt worden om deze rimpels te verminderen. Onze plastisch chirurgen zijn gespecialiseerd in het vervagen of het laten verdwijnen van rimpels. Eerst gaat u met de plastisch chirurg in gesprek over uw wensen en geeft hij/zij u hierover een advies. Als u hier samen uit komt, kan de behandeling beginnen. Het injecteren van de fillers duurt slechts zo’n 20 minuten.
2. Wat is het verschil tussen fillers en botox?
Zowel fillers als botox zijn injectables. Dit betekent dat ze met een naald worden ingespoten. Beide behandelingen kunnen ervoor zorgen dat rimpels minder zichtbaar zijn.
Botox is een tijdelijke spierontspanner die ingespoten wordt in de spier. Hierdoor wordt de rimpel minder zichtbaar. Fillers worden daarentegen dicht onder het huidoppervlak gespoten en dienen als opvulling voor de rimpels waardoor ze minder zichtbaar worden.
Als u een botox- of fillerbehandeling wilt doen, is het belangrijk om in gesprek te gaan met de plastisch chirurg. Botox werkt vooral goed op plekken waar rimpels worden veroorzaakt door het aanspannen van een spier. Daarom werkt botox beter op bepaalde gebieden dan fillers. Voor sommige gebieden geldt juist het tegenovergestelde.
3. Doet het injecteren van fillers pijn?
De fillers worden ingespoten met een kleine naald. Deze zeer dunne naald wordt net onder de huid geplaatst waarna de vulling wordt ingespoten. De meeste cliënten vinden dit nauwelijks pijnlijk, maar we kunnen niet uitsluiten dat u helemaal geen pijn voelt. Mocht u wat verdoving willen, dan is dit mogelijk. Hiervoor gebruiken wij een verdovende crème.
4. Hoe lang duurt het voordat mijn gezicht hersteld is?
Na de behandeling kunt u direct naar huis. Door de zwelling zal het resultaat direct na de behandeling er misschien anders uitzien dan u verwacht. Wanneer de zwelling afneemt komt het resultaat steeds meer in de buurt van het eindresultaat. Pas na 6 weken is het definitieve resultaat zichtbaar.
Tips om zo snel mogelijk te herstellen
- Om blauwe plekken zoveel mogelijk te voorkomen is het belangrijk om 24 uur voor en 24 uur na de behandeling geen alcohol te drinken. Ook bloedverdunnende pijnstillers, zoals aspirine, kunnen sneller blauwe plekken veroorzaken. Slikt u bloedverdunnende medicijnen? Dan is het belangrijk om met uw arts te overleggen of u hier tijdelijk mee moet stoppen.
- Gebruik de eerste 10 uur na de behandeling geen make-up. Na een filler behandeling heeft uw huid rust nodig.
5. Hoe vaak moet ik een behandeling herhalen?
In sommige gevallen zijn meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Zeker lip fillers zijn niet permanent. Hoe lang het resultaat van de filler rimpelbehandeling zichtbaar is, is afhankelijk van het type fillers dat gebruikt wordt. De meeste cliënten komen 1 à 2 keer per jaar terug om de gebieden waar fillers zijn geïnjecteerd, bij te werken. Mochten meerdere behandelingen nodig zijn, dan stelt de behandelend arts een behandelplan voor u op.
Overweegt u een fillerbehandeling bij MedCentric?
Wilt u graag meer informatie? Of wilt u een intakegesprek aanvragen voor een fillerbehandeling? Neem dan contact op met MedCentric Goes via 0113-237620 of via info@medcentric.nl.