Veelgestelde vragen bij een kincorrectie
Wat houdt een kincorrectie in?
Bij een kincorrectie krijgt u een incisie onder de onderkin, om een prothese te kunnen inbrengen. Deze ingreep neemt ongeveer een uur in beslag en wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.
Hoe ziet mijn kin eruit?
U draagt de eerste week een pleisterverband. Het behandelde gebied is wat gezwollen en kan een bloeduitstorting vertonen. Het ongemak dat u hiervan ervaart, kunt u bestrijden met paracetamol. De zwelling zal een aantal weken duren totdat het helemaal weg is. Het uiteindelijke resultaat van de ingreep is pas na zes weken te beoordelen.
Hou ik littekens over?
De plastisch chirurg besteedt er veel zorg aan om de incisies zo mooi mogelijk te hechten. Het litteken bevindt zich onder de kin en is nauwelijks zichtbaar omdat het in een natuurlijke plooi valt. Bovendien neemt het na verloop van tijd steeds meer de kleur van de omliggende huid aan.
Hoelang duurt het voordat ik weer aan het werk kan na een kincorrectie?
Dat kan in feite dezelfde dag al weer, maar in de praktijk blijken mensen doorgaans na een week weer aan het werk te gaan. Om de wondgenezing te bevorderen, krijgt u het advies om in de eerste week geen zwaar lichamelijk werk te verrichten.
Zijn er risico’s verbonden?
Het is mogelijk dat het lichaam het implantaat afstoot, of dat het gaat verschuiven. In beide gevallen is een nieuwe ingreep nodig.
Zijn er alternatieven voor een kincorrectie?
Alleen als sprake is van een sterke afwijking van de onderkaak, is een correctie mogelijkheid waarbij de kin en onderkaak in hun geheel naar voren worden geschoven. Dit is een grote operatie die onder algehele narcose moet worden uitgevoerd.
Is het resultaat blijvend?
Het materiaal dat gebruikt wordt voor het kinimplantaat is niet oplosbaar, dus het effect is blijvend.