Veelgestelde vragen bij een ontharingslaser behandeling
Wat houdt de Lightsheer behandeling in?
De Lightsheer is een laser voor het efficiënt verwijderen van ongewenste haargroei. Het is geschikt voor alle typen lichaamsbeharing die gepigmenteerd zijn. Dit betekent dat de behandeling een beter effect geeft naarmate de te behandelen haren donkerder zijn. Het systeem kan worden toegepast op het gezicht, de kin, de armen, benen, borst, oksels en bikinilijn.
Hoe werkt de behandeling?
De LightSheer laser zendt een zeer zuivere lichtbundel uit. De energie hiervan wordt in het pigment van de haarwortels omgezet in warmte. De haarworteltjes worden hierdoor zodanig beschadigd dat nieuwe haargroei niet langer mogelijk is. Het is moeilijk om per laserschot vele haarworteltjes tegelijk te behandelen. Tegelijkertijd loopt de huid geen enkel risico.
Kan het systeem alle haren verwijderen?
Het systeem werkt alleen op haren die in de groeifase verkeren. Dat is niet altijd het geval, want na iedere groeifase bestaat ook een rustfase. Per behandeling wordt dus slechts een deel van de ongewenste haren effectief bestreden. Dit verklaart waarom meerdere behandelingen nodig zijn om tot het beste resultaat te komen. Meestal wordt na de derde behandeling in overleg met u bekeken of nog meer behandelingen nodig zijn.
Kunnen de haren weer terug groeien?
Nee, de laserbehandeling beschadigt de haarzakjes blijvend. Wel kunnen nieuwe haarzakjes ontstaan, waaruit weer nieuwe haren kunnen groeien. Dit betekent dat ieder jaar of iedere twee jaar een nieuwe behandelsessie vereist is om het gewenste resultaat te behouden.
Is een behandeling met een ontharingslaser pijnlijk?
Dit valt gelukkig erg mee en wordt als veel minder pijnlijk ervaren als harsen of electrisch ontharen.
Zijn er bijwerkingen?
Na de behandeling kan de behandelde huid enigszins rood zijn en of gezwollen. Dit trekt binnen een dag weg. Eventuele blaartjes of bruine pigmentvlekjes komen zelden voor, het duurt iets langer voordat deze verdwijnen.
Moet ik na de behandeling met een ontharingslaser uit de zon blijven?
Het is belangrijk dat uw huid gedurende de behandeling niet aan de zon wordt blootgesteld. Daarom is het ook verstandig de zonnebank te mijden. Na de behandeling kunt u weer van de zon genieten.
Zijn er alternatieve manieren om te ontharen?
Wellicht bent u al bekend met scheren, waxen en ontharingscrèmes. Hun effect is tijdelijk en bovendien kunnen ze de huid irriteren. Een ander alternatief is elektrisch epileren, maar dit is erg pijnlijk en neemt bovendien veel tijd in beslag.
Wordt een epilatielaserbehandeling vergoed?
Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden de kosten van deze behandeling alleen in uitzonderlijke gevallen als het gaat om ongewenste haargroei in het gezicht.